П`ятниця, 21.07.2017, 05:29Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Форма входу

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода у Стебнику

Погода в Україні

Пошук

Каталог статей
Головна » Статті » Статті користувачів

Ловля раків та їх приготування
Виїжджаючи на риболовлю, справжній рибалка бере з собою снасті на всі можливі випадки, які можуть статися. Особливо якщо рибалка може затягнутися на кілька днів. Однак навіть ті, хто вважає, що знає все про рибалку, може не знати деяких нюансів у такій справі як ловля рака.

Почнемо з того, що раки живуть в екологічно чистих водоймах. Поширена думка, що раки можуть водитися тільки в проточній воді, але це не зовсім так. Цей делікатес може жити і в старицях річок, і в озерах, які лише в повінь з’єднуються з основним руслом річки. Такого оновлення води у водоймі цілком достатньо, звичайно за умови, що в нього не зливаються стічні води підприємств і не впадають річки з нечистотами з найближчих сіл.

Харчуються раки дрібною рибою, не гребують падлом і пуголовками. Залежно від дна водойми – мулисте воно чи кам’янисте, вони риють собі нори в мулі або живуть під камінням. Від того, яке дно в місцях проживання рака залежить і методика його лову. Як зрозуміти де мешкає рак? Якщо походивши під крутим обривом річки або озера, ви намацаєте западинки в області переходу дна в схил обриву, можете бути впевнені, що це ракові нори.

Основний та найбільш популярний спосіб ловити раків – просто руками. Це хороший спосіб, працює в річках-переплюйках з кам’янистим дном, де води не більше ніж по коліна. Для цього ви просто заходите в воду і суєте під камінь руку. Якщо там вам пощастить натрапити на рака, ви це відчуєте. Для такого лову потрібно дві умови: перше, не боятися, що рак схопить вас за палець (це, до речі, дуже ймовірно, але на відміну від краба, рак притискає не так сильно) і друге – мати досить хорошу реакцією, щоб схопити здобич. Адже рак у воді досить таки моторний і завдяки своєму хвосту, може пересуватися цілком жваво. Таким же способом можна успішно ловити раків в неглибоких озерах.

Тепер поговоримо про те, як правильно готувати раків. Треба відразу попередити, що раки повинні бути живими. Якщо рак здох, то велика ймовірність, що він уже почав гаснути і на його м’ясі можуть вже знаходитися шкідливі бактерії.

Для приготування раків поставте на вогонь велику каструлю з водою, посоліть її, трохи солоніше, ніж для варіння макаронів. Киньте у відвар, гвоздики, перцю, лавровий лист. Можете додати яких-небудь ще прянощів, які вам до смаку. Коли вода закипить, кидайте туди раків, попередньо помивши у холодній чистій воді.

Всі знають вираження "червоний як рак". Саме такий колір сигналізує про те, що рак зварився. Однак не поспішайте витягати його з бульйону, дайте їм поваритися ще кілька хвилин. У цьому випадку раки просочаться ароматом прянощів присутніх в розсолі.

До речі, для тих, хто жодного разу не їв раків, розповім, що у рака їстівне практично все: клешні і лапки, спинка і хвіст. Невелика порада, коли відламаєте хвіст, то розділіть його на дві частини по довжині. Це дозволить витягти з м’яса, що проходить через хвіст пряму кишку – ви ж здогадуєтеся, що  її бажано не їсти.
Категорія: Статті користувачів | Додав: Роман (04.11.2012)
Переглядів: 517 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Клуб стебницьких риболовів © 2017 | Хостинг від uCoz