П`ятниця, 26.04.2024, 16:58Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Форма входу

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода у Стебнику

Погода в Україні

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Блог
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Ловля карпа осінню
11:44
Ловля карпа осінню

З настанням глибокої осені і сезону дощів знижується денна температура, а вночі починаються заморозки. Багато карпятників залишають ідею коропового лову, тому що риба стала малоактивною і перестала клювати. Пропоную розглянути головні секрети успіху при лові коропа в холодній воді. Головним критерієм вибору сприятливої ​​погоди для виїзду на рибну ловлю є стійкість метеопрогнозів і плюсова температура вдень. Заморозки вночі не страшні, і впливати на рішення про поїздку на лов коропа не можуть. Як би це не виглядало дивним, але шанси упіймання трофейного екземпляра в цей час зростають багаторазово. Так що готуватися до таких рибалкам потрібно ретельно, особливо враховуючи той факт, що рибалка може виявитися останньою в цьому сезоні.

 Розглядаючи особливості лову коропа восени в першу чергу необхідно відзначити, що дана рибалка носить трохи екстремальний характер і першою запорукою успіху в ній служить наявність теплої, непромокаючої і продувається одягу. При виборі місця необхідно керуватися двома основними критеріями. Якщо водоймище вам знайомие, і ви неодноразово ставали володарями трофейних екземплярів, то розумно перевірити удачу в місцях лову в літній період. Короп часто годується в одних і тих же місцях і шанс на успіх досить високий. Якщо ж водойма не знайома, то спробуйте виявити найбільш глибокі місця, так звані ями, в які коропи скочуються на зимівлю.

 Є певні хитрощі і при виборі снасті. Ловля карпа восени проходить у період, коли вода у водоймі стає прозорою і чистою, тому оснащення необхідно ретельно маскувати. Леску необхідно брати мінімального діаметра і по можливості виготовлену з Флюорокарбону, тому що вона майже невидима у воді. Обов'язково леска повинна бути притиснута до дна. Коли ви плануєте ловити коропа у свого берега, то необхідно використовувати заднє грузило, яке притисне основну леску біля вершинки вудилища. Якщо лов здійснюється у протилежного берега, то необхідно використовувати ковзне грузило. Відносно оснащення, то найдоцільніше застосовувати шнур з свинцевим сердечником, довжина якого складає близько півметра. Особлива увага повинна бути приділена гостроті гачків, так як риба малоактивна і покльовки часто мляві.

 Ну і головним секретом лову коропа восени є приманки. Прикормка в холодній воді є не обов'язковою. Карп їсть восени мало і практично не пересувається по водоймі. Більш істотним чинником, що впливає на успіх, є правильний вибір Бойла. Рекомендується виконувати перезаброси через кожні дві-три години з переміщенням оснащення по дну водоймища в пошуках риби. Виробники Бойлів виділяють приманки для лову коропа восени, які виготовлені з рибного борошна і морепродуктів. Дані Бойли містять високий відсоток білка, що дає відмінний результат пізньої осені. Часто використовуються бутерброди з Бойла з різними ароматами, так як єдиної думки по перевагах запаху у коропа немає.

 Необхідно врахувати, що лов коропа восени передбачає використання одного-двох Бойлів. Тактика рибалки повинна будуватися не на залученні риби, а на тому, що приманку необхідно підкинути в місце стоянки коропа.
Категорія: Ловля карпа | Переглядів: 3076 | Додав: Роман | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Клуб стебницьких риболовів © 2024 | Хостинг від uCoz